G'day mates,
Na 4.5 maand is mijn reis nu ook ten einde gekomen. Het is hier nu 12 uur 's middags en over een paar uurtjes vlieg ik vanuit Sydney via Bangkok en Londen terug naar Amsterdam. In totaal een 27 uur durende reis. Dat wordt veel films kijken en hopen dat ik nog wat uurtjes kan slapen. Afgelopen week heb ik nog even van mijn laatste dagen genoten hier in Australie.
Melbourne
Op 2 januari heb ik de bus gepakt van Sydney naar Melbourne. Het zou een 14 urige busrit worden, wat al lang is, maar door wat problemen met de bus liep deze reis zelfs nog wat uit. Ik kwam dus laat in de avond/nacht aan in Melbourne en moest toen nog gezellig door de donkere stad naar mijn hostel lopen. Gelukkig kon ik deze snel vinden en kon ik mijn bedje gaan opzoeken.
De eerste dagen in Melbourne ben ik de stad wat rondgelopen. Ik vond Melbourne vergeleken met Sydney wat minder spectaculair maar het is verder een hele relaxe stad met een gezellig centrum. Om te shoppen zit je hier ook wel goed. Ik heb me op een paar nieuwe gympen na nog redelijk in weten te houden. De mensen hier hebben ook een hekel aan het drukke arrogante Sydney maar volgens mij kijken ze daar gewoon een btje tegen op.
Ik ben ook nog even wezen kijken op het park van de Australian Open wat over een week hier begint en ik jammergenoeg dus net mis. Ik kon de twee grote stadiums niet in maar kon wel de kleinere tennisbanen bekijken. Omdat het een paar dagen erg warm was in Melbourne met temperaturen van boven de 30 graden ben ik ook nog naar het strand geweest. De stranden in Sydney zijn zeker wel mooier maar ook hier was het niet verkeerd.
Great Ocean Road
Vanuit Melbourne heb ik ook de laatste trip van mijn reis gemaakt. Ik had een 1 daagse tour geboekt langs The Great Ocean Road (GOR). Dit had ik samen gedaan met Dave uit Ierland die ik in Nieuw-Zeeland heb ontmoet en zijn reis in Australie net was begonnen. De GOR is eigenlijk gewoon een weg langs de kust van het zuiden van Australie in de staat Victoria, maar wel een hele mooie! Langs deze kustlijn vind je geweldige rotsformaties, mooie surfstranden, groene bossen en je komt er ook nog wat wilde dieren tegen. Zo heb ik nog maar een paar Kangaroes en Koala's gespot. Hoogte punt van de trip waren denk ik wel The Twelve Apostels. Dit zijn een groep rotsblokken die vlak voor de kust in de zee staan. Ze noemen het de 12 apostels maar het zijn er eigenlijk maar 9 en sinds er in 2005 eentje is ingestort zijn het er nog maar 8. We zijn ook nog op enkele standen geweest die tussen de rotsen liggen. Dit leverde ook weer enkele mooie plaatjes op waarvan ik er weer een aantal heb upgeload.
Einde van de reis!
Na een week in Melbourne ben ik maandag weer aangekomen in Sydney. Hier heb ik de afgelopen 2 dagen nog wat geshopt. Ik wou al maanden vanalles kopen maar omdat ik het dan mee moest slepen in mijn rugzak heb ik hier maar even mee gewacht tot de laatste dagen.
Mijn reis zit er nu echt op. Het is een cliché maar 4,5 maand is zo voorbij! Ik heb zeker geen spijt van mijn reis. Ik heb zoveel moois gezien en zoveel leuke mensen ontmoet wat ik waarschijnlijk nooit meer zal vergeten. Het is jammer dat het voorbij is maar toch ben ik blij dat ik weer naar huis kan gaan. Na 4.5 maand vond ik het wel mooi geweest en ik heb gemerkt dat Barneveld toch ook niet zo verkeerd is hoor. Het is goed om familie en vrienden eindelijk weer te zien en ik heb ook erg veel zin om weer te gaan voetballen de 2e helft van het seizoen. Met een btje geluk zit er zelfs nog een kampioenschap in! En eindelijk kan ik de snor van mijn grote held Frans Duppen weer zien!
Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor het lezen van onze verhalen en alle reacties de afgelopen maanden. Al was het maar een klein berichtje, Erik en ik vonden dit altijd erg leuk om te lezen. Wij konden ook de bezoekersstatistieken van de site bekijken en dat zag er ook goed uit. Nadat we een bericht hadden geplaatst werd onze site toch soms bijna 200 keer per dag bekeken. Hopelijk hebben we diverse mensen kunnen vermaken met onze avonturen.
See ya later! Tot snel in Nederland